Systém pro dlouhodobé měření tlaku pacientů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je vyvinúť algoritmické riešenie pre zvládnutie náporu pacientov na kardiologických klinikách. Zameral som sa na vytvorenie postupu a software-u, vďaka ktorému sa mohol zlepšiť systém predávania výsledkov s hodnotami krvného tlaku pacienta ku lekárovi. Zvolený problém som vyriešil pomocou vytvoreného programu, ktorý si dokáže stiahnuť dáta o pacientovi zo serveru a zobraziť ich u lekára. Vytvorené riešenie poskytuje možnosti sledovania vývoju krvného tlaku počas zvoleného časového intervalu s možnosťou zobrazenia klasifikácie výsledkov krvného tlaku alebo  údajov o arytmiách. Výsledky tejto  práce odľahčujú postup pre pacienta a zároveň zvyšujú rýchlosť prevzatia výsledkov lekárom.
The goal of this thesis is to create an algorithm to model the peak flux of patients at cardiology clinics to improve the handling time per patient by the doctors. The focus of the project was to improve the retrieval, processing and displaying of patient's blood pressure results to a doctor. To tackle this problem, a computer program was written that automatically downloads the relevant blood pressure data, analyses it and presents it to the attending doctor. The developed application includes the possibility to monitor the blood pressure over a selected time interval, interpreting the results and recognize arrhythmia. The proposed solution simplifies the patient's life, decreases the waiting time for the attending doctor and thus increases his efficiency.
Description
Citation
PETROVIČ, M. Systém pro dlouhodobé měření tlaku pacientů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a komise. Komise po zvážení faktů z posudků a obhajoby studenta usnesla na hodnocení práce stupněm E a to hlavně z důvodu výhrad ke splnění některých aspektů zadání, absence popisu některých detailů implementace a problematického využití realizačního výstupu. Otázky u obhajoby: Existuje pouze jeden cloudový systém pro ukládání dat z tonometru? Jaká je Vámi navrhnuta implementace algoritmů? Použil jste již existující algoritmus? Jaké jste uvažoval vstupní parametry? Zohlednil jste hodnoty různých vstupních hodnot, např. i věk pacienta? Komunikuje aplikace prostřednictvím REST API? Na základě jakých údajů zobrazí lékař data konkrétního pacienta? Co umožňuje Vaše aplikace navíc kromě obarvení přečtených dat? Proč nebyl systém realizován jako webová aplikace? Použitý cloud původně zamýšlen nebyl? Co bylo na práci nejnáročnější? Bylo nutno realizovat "reverse engineering" daného zařízení? Jakým způsobem probíhalo testování systému? Proč nejsou informace o testování uvedeny v technické zprávě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO