Spínaná nabíječka olověnných akumulátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem spínané nabíječky a problematikou nabíjení olověných akumulátorů. Jsou zde popsány jejich vlastnosti a nabíjecí charakteristiky. Dále popisuje návrh a zhotovení spínaného zdroje pro nabíjení těchto akumulátorů. Návrh spínaného zdroje pomocí programu PI EXPERT 7, návrh impulzního transformátoru, výběr kostry a jádra, kompletní schéma zapojení, návrh desky plošných spojů, rozpis součástek a jejich uspořádání na desce plošných spojů. Návrh ovládání a řízení zdroje pomocí jednočipového mikroprocesoru C8051F320 HQ od firmy Silicon Laboratories. Schema zapojení, návrh desky plošných spojů a rozpis součástek. V konečné fázi bakalářské práce bylo navrženo a vyrobeno vhodné šasi z polykarbonátového materiálu. V práci jsou uvedeny výsledky měření základních parametrů zdroje a jejich zhodnocení.
My bachelor thesis deals proposal of switch battery charger and with an issue of charging lead-acid accumulators. It describes their attributes and charging characteristics. Futhermore, it describes a concept and a construction of a switch-mode power supply for charging of these accumulators. The design of a switch-mode power supply according to the programme PI EXPERT 7, the design of an impulsive compensator, the choise of a framework and a centre core, a full-scale scheme of a connection, the design of a PCB, a materials scheduling and their layout on the plate. A concept of controls of the switch-mode power supply using single-chip microprocessor C8051F320 HQ manufactured by Silicon Laboratories. A scheme of integration, a concept of the printed circuit board and a specification of components. At the end of the bachelor thesis was made a suitable chassis from the polycarbonate material. The results and the evaluation of the basic parameters of the of the switch-mode power supply are included.
Description
Citation
ŠPATENKA, V. Spínaná nabíječka olověnných akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO