Framework for a Web Internet Service Implemented in Google Cloud Platform

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout a naimplementovat rámcové řešení pro placenou internetovou službu a nasadit ho na cloudové služby poskytované Google Cloud Platform s nejnižší provozní cenou. Výsledná architektura je serverless a používá služby Firebase jako Firestore NoSQL databáze, Firebase Storage a Firebase Authentication. Rešení je psáno v jazyce TypeScript a skládá se ze dvou hlavních cásti - front-end aplikace a pracovního procesu, který zpracovává výpočetní úlohy. React se používá k vytvoření uživatelského rozhraní založeného na komponentách spolu s Reduxem pro centralizovanou správu stavu aplikací. Jako server pro front-end se používá Nginx. Pracovní proces je postaven na Node.js - serverovém prostredí pro JavaScript. Aplikace je úspešně nasazena do servisy Cloud Run jako sada Docker kontejneru za použitím CI/CD pipeliny postavené na Cloud Build.
This thesis aims to design and implement a framework for a paid internet service and deploy it to the cloud services provided by the Google Cloud Platform with the lowest operation price. The resulting architecture is serverless, so it uses Firebase services such as Firestore NoSQL database, Firebase Storage, and Firebase Authentication. The solution is written in TypeScript and consists of two main parts - the front-end application and the worker, which processes computational tasks. React is used to build component-based UI for the front- end, forming a solid foundation with Redux for centralized application state management. As a server for the front-end, Nginx is used. The worker is based on the Node.js back-end JavaScript runtime environment. The application is successfully deployed to the Cloud Run as a set of Docker containers using a CI/CD pipeline built on Cloud Build.
Description
Citation
ROSHKA, A. Framework for a Web Internet Service Implemented in Google Cloud Platform [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B - velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO