Dokončovací obrábění rozměrných výrobků na karuselu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci je sestaven technologický proces výroby součásti ložiskového štítu na svislém soustruhu. Práce pojednává o volbě polotovaru, stroje, nástrojů a měřidel včetně technologicko-ekonomického zhodnocení navrhované varianty výroby, kde jsou spočítány náklady na materiál, elektrickou energii a nástroje.
In this bachelor thesis is created a technological process for manufacturing a bearing shield component on a vertical lathe. The thesis deals with selecting the semi-finished product, machines, tools and gauges. The thesis includes a technical-economic evaluation of the proposed production variant, where the costs of material, electricity and tools are calculated.
Description
Citation
STRAKA, D. Dokončovací obrábění rozměrných výrobků na karuselu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Marek Sadílek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Řezání plamenem - jak velké přídavky jste zvolil? Zejména z hlediska tepelného ovlivnění. částečně zodpovězeno 2. Jakým způsobem byste ustavoval a upínal polotovar v případě odlitku? Nebude docházet k deformaci vlivem hmotnosti a upnutím? nezodpovězeno Otázky členů komise byly částečně zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO