Návrh hnacího ústrojí elektricky poháněného longboardu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem hnacího ústrojí elektricky poháněného longboardu pro každodenní dojíždění. První část se zabývá rešerší elektrických longboardů a výběrem koncepce pohonu. Druhá část práce obsahuje konstrukční návrh celé sestavy se zaměřením na hnací ústrojí. Poslední část je věnována podélné dynamice jízdy.
This diploma thesis deals with the design of electric longboard drivetrain for commuting. The first part deals with the recherche of electric longboards and drivetrain concept selection. The second part contains the design of the whole assembly with focus on the drivetrain. The last part is devoted to the longitudinal driving dynamics.
Description
Citation
PLIEŠOVSKÝ, L. Návrh hnacího ústrojí elektricky poháněného longboardu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. Marek Slovák (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen) Ing. Lukáš Šopík (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student seznámil zkušební komisi s průběhem a výsledky své závěrečné práce. Následně zodpověděl otázky oponenta. Otázky oponenta: 1) V cílech diplomové práce definujete vlastnosti nového výrobku jako „konkurenceschopný a uplatitelný na trhu“. Srovnejte vlastnosti Vašeho výrobku s konkurencí v odpovídající kategorii (srovnatelné rozměry, způsob využití) a zhodnoťte je. Hodnocení: Zodpovězeno. 2) Jak je Vámi vytvořený parametrický dynamický model využitelný pro další vývoj? Hodnocení: Zodpovězeno. Dále odpovídal na otázky členů komise: 1) Jak se z finanční stránky jeví Vámi navržený longboard v porovnání s konkurenčními výrobky? Hodnocení: Zodpovězeno. 2) Je výkon a maximální rychlost longboardu nějak legislativně omezena v rámci ČR? Hodnocení: Zodpovězeno. 3) Na jakých typech povrchu je možné Váš longboard provozovat? Hodnocení: Zodpovězeno. 4) Bylo by možné výrobu některých komponent zautomatizovat? Hodnocení: Zodpovězeno. 5) Jak je provedeno spojení mezi motorem a koly, jaký je volen převodový poměr? Hodnocení: Zodpovězeno. 6) Dbal jste při návrhu i na životnost akumulátoru při použití rekuperace při brždění? Hodnocení: Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO