Experimentální stanovení mechanických vlastností segmentů pryžových spojek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá testováním pryžo-textilních spojkových elementů firmy IGW. Cílem je provést vysokocyklické testování spojkových elementů na testovacím stavu vytvořeným speciálně pro tento test. Dalším úkolem je zpracování naměřených dat v programu Matlab. Poté vytvoření uživatelského rozhraní pro zobrazení vyhodnocených dat, které bude později sloužit k dalšímu testování těchto elementů. Budou provedeny analýzy testovacího zařízení v programu Ansys a 3D skeny testovaného elementu. Všechna data budou v poslední části vyhodnocena.
Diploma thesis is dealing with testing of textile-rubber couplings by IGW company. Aim is to provide a high cyclic stress on a testing rig specially made for this test. The next task is to evaluate measured data in Matlab software. Then creating of user interface for displaying evaluated data, will be done. This interface will serve for testing in the future. There will be provided Ansys analysis and 3D scans of tested element. In the end all collected data for this thesis will be evaluated.
Description
Citation
ZERZÁNEK, O. Experimentální stanovení mechanických vlastností segmentů pryžových spojek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Rudolf Franz (člen) Ing. Karek Štěpánek (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Študent oboznámil komisiu s výsledkami záverečnej práce. Následne odpovedal na otázky oponenta. Otázky oponenta: 1) Uveďte, jakým způsobem je testovací stav při provozu zatěžován a srovnejte průběh budicích silových účinků s buzením v rámci výpočtu harmonické analýzy. Hodnotenie: Zodpovedané 2) Posuďte vliv textilie v konstrukci pryžotextilního elementu z hlediska vlivu na jeho tuhost. Hodnotenie: Zodpovedané Ďalšie otázky položené komisiou: 1) Aké bolo použité zaťaženie? Hodnotenie: Zodpovedané 2) Čo by bolo ďaľšie budenie v prípade harmonickej analýzy? Hodnotenie: Čiastočne zodpovedané 3) Zahrieval sa element v priebehu skúšky? Hodnotenie: Zodpovedané
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO