Strojové vidění pro kontrolu produktů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá strojovým viděním ve spojitosti s robotizovanými výrobními systémy. Teoretická část se věnuje hardwaru strojového vidění, principy a charakteristikami strojového vidění, typickými úlohami ve spojitosti se strojovým viděním, naváděním robotu pomocí kamery, logickými úlohami pro zpracování obrazu v programu TwinCAT. Praktická část se zaměřuje na návrh robotického pracoviště s kamerou pro kontrolu natočení součásti. Toto pracoviště bylo nejprve zprovozněno virtuálně a poté i otestováno na reálném pracovišti.
The diploma thesis deals with machine vision in connection with robotic production systems. The theoretical part deals with machine vision hardware, principles and characteristics of machine vision, typical tasks in connection with machine vision, robot guidance using a camera, logical tasks for image processing in the TwinCAT program. The practical part focuses on the design of a robotic workplace with a camera to control the rotation of the part. This workplace was first put into operation virtually and then tested at a real workplace.
Description
Citation
STRACH, P. Strojové vidění pro kontrolu produktů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vetiška, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vlček (člen) Ing. Radek Vlček (člen)
Date of acceptance
2022-06-20
Defence
Student prezentuje svoji práci. Následuje přečtení posudků a student odpovídá na otázky oponenta. Komise se dodatečně ptá na: - rychlost zpracování obrazu, - možnost odebrání špatně uložené součástí z dopravníku, - měření součástí, - jiné mechanické způsoby na zjištění natočení dílu, - kalibraci kamery, - nejistotu přesnosti kamery.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO