Virtuální zprovoznění robotizovaného výrobního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá virtuálním zprovozněním robotizovaného výrobního systému, který se nachází v dílně Ústavu výrobních strojů, systémů a robotiky VUT v Brně. Teoretická část práce obsahuje přehled současného stavu poznání v oblasti virtuálního zprovoznění a popis prvků k jeho dosažení. Dále jsou popsány zařízení nacházející se v zadané robotizované výrobní buňce. V praktické části je poté popsán postup tvorby simulačního modelu v programu RobotStudio a jeho následné propojení s řídícím PLC v TIA Portálu přes SIMIT, a tím provedeno virtuální zprovoznění pracoviště.
The diploma thesis deals with the virtual commissioning of a robotic production system, which is located at the workshop of the Institute of Production Machines, Systems and Robotics BUT. The theoretical part of the thesis contains an overview of the current state of knowledge in the field of virtual commissioning and a description of the elements to achieve it. Next, the devices located in the specified robotic production cell are described. The practical part then describes the process of creating a simulation model in the program RobotStudio and its subsequent connection with the controlling PLC in TIA Portal via SIMIT and thus perform a virtual commissioning of the workplace.
Description
Citation
SLÁMA, M. Virtuální zprovoznění robotizovaného výrobního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Dvořák (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
V obhajobě zaznělo: Požadované cíle. Ukázka pracoviště, prvky pracoviště. Model pracoviště. Nástroje robotu. Ukázka operací robotu. Schéma virtuálního zprovoznění. Ukázka virtuálního zprovoznění. Zhodnocení a diskuze. Odpovídáno na dotazy oponenta. Doplňující dotazy členů komise: Rozdíl mezi Process Simulate a SIMIT? Odpovídáno. Vysvětlení virtuálního zprovoznění. Odpovězeno. Dotaz na použití cizích slov? Diskuze. Rozdíl mezi digitálním dvojčetem a digitálním stínem? Odpovězeno s velkými výhradami. Bylo připojenho HW PLC, nebo přes SIM Advance? Odpovězeno. Existuje přístup pro zjednodušení přístupu k simulaci vzhledem k množství softwarů? Odpovídáno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO