Optimalizace tvaru formy (sestavení stromečku) s ohledem na obalování robotem (ALUCAST)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací tvarů stromečků pro obalování robotem. Pro optimalizaci bylo vybráno 6 druhů odlitků s ohledem na zvýšení využití tekutého kovu. Jednotlivé odlitky jsou popsány v kapitolách a v podkapitolách jsou popsány původní tvary stromečků určené pro ruční obalování, navržené tvary stromečků pro obalování robotem s následným zhodnocením na využití tekutého kovu. V dalších kapitolách jsou popsány benefity změny tvarů stromečků, vady odlitků způsobené touto změnou a doporučení, která by měla zamezit případný vznik těchto vad. Poslední kapitola se věnuje modifikované destičkové zkoušce, která bylo vytvořena přímo pro podmínky firmy Alucast s.r.o., kde byla praktická část řešena.
This diploma thesis deals with the optimization of the design pattern assembly for robot shell making system. Six types of castings were selected for optimization in regard to increase the utilization of liquid metal. The individual castings are described in the chapters and in the subchapters are described the original design pattern assembly intended for manual shell making, the designed pattern assembly shell making system with subsequent evaluation for the use of molten metal yield. The following chapters described the benefits of changing the pattern assembly design, the defects caused by this change and recommendations that should rule out the possible occurrence of these defects. The last chapter deals with a modified plate weight test, which was created directly for the conditions of the company Alucast s.r.o., where the practical part was solved.
Description
Citation
PETŘÍK, M. Optimalizace tvaru formy (sestavení stromečku) s ohledem na obalování robotem (ALUCAST) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Petr Lichý, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Milan Horáček, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (člen) doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Jarmil Cileček (člen) Ing. Boris Láník (člen) Ing. Martin Svadbík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student Michal Petřík svou prezentací seznámil zkušební komisi s obsahem práce. Práce byla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce byly vzneseny připomínky a následující otázky: Můžete mi říct kde se vyskytovaly vady na stromečku? zodpovězeno Je design stromečku navrhnut vámi? zodpovězeno Co to je koeficient zvýšení využití kovu? zodpovězeno Jaký má vliv zaplnění stromečku na tuhnutí odlitků? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO