Konstrukce multi-materiálového podavače filamentu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci je řešena problematika skladování a distribuce filamentu u tiskáren FDM. Cílem je navrhnout komplexní, nezávislé zařízení pro podávání filamentů v co nejlepší kvalitě do více tiskáren současně. Podávání filamentů je řešeno pomocí řemenového podavače. Rychlost a směr podávání filamentů je řízen soustavou motorů a potenciometrů. Výsledkem je funkční prototyp multi-materiálového podavače s automatickým detekčním systém odebíraného filamentu tiskárnou. Řemenový podavač umožňuje zavedení filamentu různého průměru bez nutnosti úprav. Zařízení je vhodné pro podniky využívající více tiskáren a usnadnit tak distribuci a skladování materiálu. Zařízení má potenciál ve spojení s průmyslem 4.0.
belt feeder, 3D printing, filament management
Description
Citation
FIALA, V. Konstrukce multi-materiálového podavače filamentu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubík, Ph.D. (člen) Ing. David Škaroupka, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Galas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy: 1) Jak byste řešil problém vlhkosti při skladování filamentu? - zodpovězeno 2) Jak byste ze současné koncepce zařízení přešel k mutlimateriálovému řešení? - zodpovězeno Doc.Svoboda: Byl splněn dílčí cíl: - oveření funkcionality? - Jakým způsobem bylo ověřeno? - zodpovězeno Ing.Galas: Byl v práci použit inženýrský přístup. Bylo něco počítáno? - zodpovězeno Doc.Klapka: Jak je řešena vzdušná vlkost, která je to prostoru podavače dostane? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO