Návrh kondenzátoru jaderné elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V úvodu bakalářské práce je stručný pohled na jadernou energetiku. Následně je uveden princip Jaderné elektrárny Dukovany a je vysvětlen primární, sekundární a terciární okruh. Ze sekundárního okruhu je popsán systém kondenzace a nejdůležitější komponenty v tomto systému. Dále se práce zabývá popisem a výpočtem hlavního kondenzátoru v Jaderné elektrárně Dukovany. Výpočet je zaměřen na určení velikosti teplosměnné plochy hlavního kondenzátoru a sledování parametrů kondenzace při změně provozních podmínek.
In the beginning of the bachelor’s thesis is a brief view on nuclear energy. The next part of the thesis presents the principle of Nuclear power plant Dukovany and it explains the primary, secondary and tertiary circuit. In the secondary circuit it describes the condensation system and its most important components. Furthermore, the work focuses on a description and a calculation of the main condenser in Nuclear power plant Dukovany. The calculation focuses on a size of heat transfer surface and observation of condensation parameters when changing operation conditions.
Description
Citation
ONDRÁČEK, M. Návrh kondenzátoru jaderné elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Milčák (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student odprezentoval obsah své bakalářské práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Na co slouží vývěva u kondenzátoru? Zodpovězené úplně. Jaký je materiál trubek v navrhnutém kondenzátoru? Zodpovězené úplně. Na co slouží separátor páry v JE? Zodpovězené úplně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO