Nežádoucí důsledky využívání obnovitelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavní náplní této práce bylo hlouběji proniknout do problematiky obnovitelných zdrojů energie. Jednak jsme se jednotlivými typy obecně zabývali a přiblížili si jejich charakteristiky, ale zejména se zaměřili na negativní dopady, které s sebou nesou. Vzhledem k tomu, že obnovitelné zdroje energie jsou naší budoucností, je třeba obeznámit se s jejich potenciálem, možnými nedostatky, mírou závažnosti těchto problémů a případnými řešeními. V poslední části práce jsme se zabývali využíváním obnovitelných zdrojů v České republice a vyhodnocením stávající politiky a energetického trhu.
The main focus of this work was to delve deeper into the issue of renewable energy. Firstly, we have looked at the different types in general and their characteristics, but in particular we have focused on the negative impacts they bring. Since renewable energy sources are our future, it is necessary to become familiar with their potential, possible shortcomings, the degree of severity of these problems and possible solutions. In the last part of the thesis, we looked at the use of renewables in the Czech Republic and evaluated the current policy and energy market.
Description
Citation
KLEINOVÁ, M. Nežádoucí důsledky využívání obnovitelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Petr Kracík, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Studentka seznámila komisi s obsahem své bakalářské práce a zodpověděla otázky oponenta. Dále byly položeny tyto doplňující dotazy: 1) Jsou dusičnanové soli nebezepečné pro přírodu a jak? Zodpovězeno. 2) Mají v ČR obnovitelné zdroje do budoucna využití? Zodpovězeno. 3) V čem spočívá spotřeba vody u CSP solárních elektráren? Zodpovězeno. 4) Co znamená pojem energeticky nižší hustota u biomasy? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO