Výroba a použití odlitků ze zinkových slitin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na vypracování literární rešerše zabývající se výrobou zinku a jeho použití. Teoretická část je zaměřena na seznámení se způsoby výroby čistého zinku, používanými slitinami a způsobech zpracování těchto slitin. Dále jsou popsány vybrané odvětví použití odlitků v průmyslu. Práce je doplněna o experiment týkající se vyhodnocení a způsobu nápravy vznikajících vad na součásti.
The bachelor thesis focuses on the development of a literature search dealing with zinc production and its applications. The theoretical part is focused on the methods of production of pure zinc, the alloys used and the methods of processing of these alloys. Furthermore, selected branches of application of castings in industry are described. The work is supplemented by an experiment concerning the evaluation and remedy of defects occurring on the component.
Description
Citation
ODEHNAL, P. Výroba a použití odlitků ze zinkových slitin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Čamek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Krutiš, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Tegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student Pavel Odehnal svou prezentací seznámil zkušební komisi s obsahem práce. Práce byla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce, byl student vyzván k zodpovězení otázek oponenta, které zodpověděl. K práci byly vzneseny připomínky a následující dotazy: Podílel jste se na hodnocení porozity odlitků? zodpovězeno Jaký je rozdíl v dávkování materiálu do formy u vysokotlakého lití se studenou a teplou licí komorou? zodpovězeno Do jakých druhů pískových forem se odlévají zinkové odlitky? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO