Využití kompenzačních metod pro snížení dopadů produkce CO2

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je posouzení vybraných metod CCS a CCU, jakožto postupů pro záchyt a využití skleníkového plynu CO2. V práci jsou zhodnoceny legislativní podmínky a příležitosti, díky kterým dochází k rozvoji CCS a CCU. Analytická část práce je zaměřena na zjednodušené posouzení vybraných metod z hlediska jejich využití v podmínkách České republiky.
The aim of the bachelor thesis is to assess the selected CCS and CCU methods as procedures for the capture and utilization of the greenhouse gas CO2. The thesis assesses the legislative conditions and opportunities that have led to the development of CCS and CCU. The analytical part of the thesis focuses on a simplified assessment of the selected methods in terms of their application in the Czech Republic.
Description
Citation
CHMELÍK, O. Využití kompenzačních metod pro snížení dopadů produkce CO2 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jana Kolenčíková (člen) Ing. Ladislav Dubnický (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta. V průběhu obhajoby byly položeny následující doplňující otázky: 1. Řekněte výhody a nevýhody zmíněných metod. Zodpovězeno. 2. Jak velký palivový zdroj byl použit pro pokrytí 50 ha skleníků? Zodpovězeno. 3. Využití popílku, vysvětlit? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO