Možnosti využívání vodíku v energetice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje vodíkovou energetiku a dává čtenáři úvodní vhled do světa vodíkových technologií. V první části je popsána výroba vodíku z fosilních a obnovitelných zdrojů. Druhá část se zabývá možnostmi zpracování a využití vodíku v energetice. Třetí část představuje konkrétní aplikace jeho využití.
This bachelor thesis describes hydrogen energy and gives the reader an introductory look into the world of hydrogen technologies. The first part describes the production of hydrogen from fossil and renewable sources. The second part deals with the possibilities of processing and use of hydrogen in energy. The third part represents the specific application of its use.
Description
Citation
HOLÍK, M. Možnosti využívání vodíku v energetice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jana Kolenčíková (člen) Ing. Ladislav Dubnický (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky oponenta. V průběhu obhajoby byly položeny následující doplňující otázky: 1. Co by se stalo v zimě, kdyby všechny auto jezdila na vodík? Zodpovězeno. 2. Je směs, která proudí sítí po celé délce homogenní? Zodpovězeno. 3. Životnost autobusů na vodík? Zodpovězeno. 4. Skladování vodíku? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO