Konstrukce stroje pro vrtání otvorů v konstrukčních profilech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem specializovaného vrtacího stroje, který je určen pro vrtání konstrukčních profilů. V první části práce je provedena rešerše podobných strojů dostupných na trhu. Následně jsou určeny požadavky na stroj a navrženy tři varianty konstrukce, z nichž je zvolena optimální varianta. Tato varianta je dále rozpracována, jsou uvedeny postupy a výpočty pro návrh dílčích součástí a správnou volbu nakupovaných komponent.
This thesis deals with the design of a specialised drilling machine for drilling structural profiles. In the first part of the thesis, is a research of similar machines available on the market. Subsequently, the machine requirements are determined and three design variants are proposed, from which the optimal variant is selected. This variant is further developed, procedures and calculations are given for the design of subcomponents and the correct choice of purchased components.
Description
Citation
SUCHÝ, J. Konstrukce stroje pro vrtání otvorů v konstrukčních profilech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Dvořák (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Zaznělo: Účel stroje. Shrnutí rešeršní studie. Požadavky na stroj. Návrh optimální varianty. Řešení konstrukčních uzlů - vřeteno, stojan, upínač, rozmístění. Doplňující dotazy: Napadlo Vás řešení s výsuvnou pinolou? Diskuze Je nutno předvrtat, nebo je možné vrtat do plného materiálu o průměru 20 mm? Diskuze. Odměřování na pojezdu a zdvihu? Diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO