Konstrukční návrh tělesa křemelinového filtru s vertikálními filtračními prvky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této diplomové práce je navrhnout těleso filtru FKS 600 s vertikálními filtračními elementy pro filtraci piva. Práce se v první části zabývá současným stavem na trhu, hodnotí jednotlivé druhy filtrace a jejich výrobce včetně jejího vývoje a historického hlediska. Následuje část, při které je využit systémový přístup pro návrh tělesa filtru. Praktická část této diplomové práce je věnována samotnému návrhu tělesa filtru FKS 600, tento návrh je podložen výpočty tlakové nádoby. Pro těleso filtru jsou zpracovány výkresy sestavení a vybrané výrobní výkresy, které jsou okomentovány. V poslední části jsou prezentovány bloková schémata a odhady nákladů pro výrobu prototypu nebo série, vše je ukončeno závěrem a shrnutím pro praxi.
The main goal of this diploma thesis is to design a filter body FKS 600 with vertical filter elements for beer filtration. The first part of the thesis deals with the current state of the market, evaluates the various types of filtration and their manufacturers, including its development and historical perspective. The following part uses the system approach for filter body design. The practical part of this diploma thesis is devoted to the design of the filter body FKS 600, this design is based on calculations of the pressure vessel. Assembly drawings and selected production drawings are processed for the filter body, which are annotated. The last part presents block diagrams and cost estimates for the production of prototypes or series, everything ends with a conclusion and summary for practice.
Description
Citation
DANĚK, J. Konstrukční návrh tělesa křemelinového filtru s vertikálními filtračními prvky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Dvořák (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Zaznělo: Nastíněny cíle práce. Představení tématu práce. Rešerše. Výpočty. Ukázka a popis konstrukčního návrhu. Vypočtené hodnoty pevnostní kontroly. Ukázka konstrukce dávkovače křemeliny a filtrační linky. Odhad nákladů. Závěr. Odpovídáno na dotaz oponenta. Doplňující dotazy členů komise: Na jakých strojích se vyrábí odstředivky Alfa Laval? Diskuze. Jakým způsobem byly nalezeny detailní náklady? Diskuze. Dotaz na tvar tlakového zásobníku. Odpovězeno. Odstřelení kalů - jakoé jsou zde dynamické síly? Diskuze. Diskuze ohledně výroby svíčky. Jakým způsobem se vyrábí otvory uvedeného dílu? Odpovězeno. Co je výchozím polotovacem trubkovnice? Odpovězeno. K jakému datu byla vytvořena kalkulace? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO