Mobilní platforma pro testování snímačů autonomních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvořit konstrukční návrh mobilní platformy. Platforma obsahuje veškerou potřebnou elektroniku z konvenčních RC modelů a tím je i samotné RC řízení zaručení. Dále je osazena lehkou ale pevnou platformou, která je vhodná pro uchycení potřebných senzorů, lidarů, kamer a dalšího potřebného příslušenství. Součástí práce je i krátký přehled rozdělení RC modelů a zhodnocení použitých součástí na případnou stavbu modelu. Závěrečná kapitola je věnována MKP analýze, kde je pomocí strukturální analýzy prověřena nosnost plošiny při různém modelu zatížení. Pomocí modální analýzy byli zjištěné vlastní kritické frekvence plošiny a porovnány s frekvencemi, které jsou přenášené z jízdy po vozovce.
The aim of this diploma thesis is to create a design of a mobile platform. The platform contains all the necessary electronics from conventional RC models and thus the RC control itself is guaranteed. It is also equipped with a light but solid platform, which is suitable for attaching the necessary sensors, lidars, cameras and other necessary accessories. Part of the work is also a brief overview of the division of RC models and evaluation of the components used for possible construction of the model. The final chapter is devoted to FEM analysis, where the load-bearing capacity of the platform under different load models is checked by means of structural analysis. Using modal analysis, the platform's own critical frequencies were determined and compared to the frequencies that are transmitted when driving on the road.
Description
Citation
VALLA, T. Mobilní platforma pro testování snímačů autonomních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lubomír Klimeš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Škara (člen) Ing. Tomáš Heger (člen) Ing. Zdeněk Novosad (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student seznámil komisi s výsledky závěrečné práce. Následně odpovídal na otázky oponenta. Otázky oponenta: 1)V kap. 7.3.2 diplomant uvádí použití regulátoru Spektrum Smart Firma Crawler 120 A 2-4S. Může diplomant uvést, jaké programovatelné parametry a funkce regulátor nabízí a které z nich by byly u mobilní platformy pravděpodobně nejvíce využívány? Hodnocení: Zodpovězeno 2) Může student odhadnout cenu navrhované plošiny nebo alespoň uvést cenu některých jejich komponent? Hodnocení: Zodpovězeno Komise dále položila tyto otázky k diplomové práci: 1) Je možné platformu upravit na longboard? Hodnocení: Zodpovězeno 2) Bude následovat výroba platformy a její další vývoj? Hodnocení: Zodpovězeno 3) V jakém programu bude možné řídit platformu? Hodnocení: Zodpovězeno 4) Jaký hliníkový profil je uvažován pro konstrukci? Hodnocení: Zodpovězeno 5) Jakým způsobem je možné porovnat velikost výchylky pro jednotlivé zatížení? Hodnocení: Částečně zodpovězeno 6) Je možné upravit konstrukci plošiny s cílem odstranit středovou díru? Hodnocení: Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO