Obousměrný pneumatický krokový motor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce na téma Obousměrný pneumatický krokový motor se zabývá problematikou krokového pootočení hřídele v konkrétním schématu kinematického mechanismu. V úvodní, rešeršní, části práce jsou uvedeny různé druhy pneumatických prvků a proveden rozbor prvků v pneumatických obvodech. Další část se zabývá návrhem vlastního pneumatického krokového motoru včetně realizace funkčního modelu mechanismu. V závěrečné časti je provedeno celkové zhodnocení mechanismu včetně ověření jeho funkčnosti a jsou nastíněny následné úpravy pro jeho další využití.
The diploma thesis Bidirectional pneumatic stepper motor concentrates on a step shaft rotation in the presented scheme of a kinematic mechanism. The introductory research part of the diploma thesis lists various types of pneumatic components and the analysis of elements in pneumatic circuits is provided. The following section of the thesis concentrates on designing a new scheme of a pneumatic stepper and construction of a functional mock-up. The final part of the diploma thesis offers a summary and final evaluation of the design and offers subsequent alterations for its further usage.
Description
Citation
VESELÝ, V. Obousměrný pneumatický krokový motor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Dr. Ing. Vladimír Mostýn (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. Roman Dvořák (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Zaznělo: Osnova přednášky. Rešeršní ukázky. Pneumatické prvky. 3D model navrženého konstrukčního návrhu. Fotografická ukázka realizace. Video ukázka. Praktické využití. Ekonomické zhodnocení. Odpovídáno na dotazy oponenta. Doplňující dotazy členů komise: V čem je vidět praktické využití, kde by se dal využít? Odpovídáno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO