Návrh PLC programu pro pohon s lineárním motorem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se ve své první části zabývá studiem různých druhů lineárních motorů a principem jejich fungování. Další část se zabývá programovatelnými logickými automaty, jejich složením a možnostmi programovacích jazyků. Mimo to se zabývá požadavky, které jsou na regálové zakladače kladeny. S tím souvisí i část,která se zabývá jednotlivými částmi zakladačů. Druhá část této práce se poté zaměřuje na praktický návrh dvou PLC programů pro pohon s lineárním motorem a způsob, jakým byly řešeny částí programu. V souvislosti s tím zde vysvětluji dílčí části sestavy, na kterých byl jeden z programů odzkoušen a popisuji zde práce s Unidrive M Connectem a Machine Control Studiem.
In its first part, this work deals with the study of various types of linear motors and the principle of their operation. The next part deals with programmable logic controllers, their composition and the possibilities of programming languages. In addition, it deals with the requirements that are placed on shelf stackers. Related to this is the part that deals with the individual parts of the stackers. The second part of this work then focuses on the practical design of two PLC programs for driving with a linear motor and the way in which they were solved by parts of the program. In connection with this, I explain the partial parts of the assembly on which one of the programs was tested and describe the work with Unidrive M Connect and Machine Control Studio.
Description
Citation
KOLBINGER, O. Návrh PLC programu pro pohon s lineárním motorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszyński (předseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Šebek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Můžete vysvětlit, na které obrázky se odkazujete v uvedené části práce? Můžete okomentovat, jak vznikly uvedené průběhy kinematických veličin? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako dostatečná / E.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO