Vizuální detekce vad v sériové výrobě konektorů pro automobilový průmysl

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci jsou popsány způsoby detekce vad, se zaměřením na vizuální detekci, tedy odhalování vad z fotek. Jsou popsány její základní komponenty a metody, které se pro detekci vad z fotek využívají. Dva přístupy jsou navrženy na výrobcích z firmy Mechatronic Design & Solutions, jeden s využitím hlubokého učení a druhý na základě exaktních metod. Tyto přístupy jsou potom experimentálně porovnány.
In this thesis, the methods of defect detection are described, focusing on visual detection, i.e. detection from photos. Its basic components and methods used for defect detection from photos are described. Two approaches are proposed on products from Mechatronic Design & Solutions, one using deep learning and the other based on exact methods. These approaches are then experimentally compared.
Description
Citation
KILIAN, J. Vizuální detekce vad v sériové výrobě konektorů pro automobilový průmysl [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svou diplomovou práci. Poté byly předneseny posudky a student odpověděl na otázky oponenta. Následně proběhla diskuze se členy komise vztahující se k diplomové práci, při které byly položeny následující dotazy: Jak byste řešili, kdyby neuronová síť začala chybně detekovat? Je aplikace použitelná do konzervativního odvětví, jako je automobilní průmysl? Podle názoru komise byla úroveň odpovědí vyhovující.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO