Transformace modelů řídicích systémů mezi PowerDEVS, Node-RED a 4diac

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh a realizace transformační aplikace z PowerDEVS do jazyků Node-RED a 4diac. Tento přístup vychází z principu model continuity. Překladač je napsán jako terminálová aplikace v jazyce Python\,3. Tato aplikace je otestována na modelu řídícího systému v oblasti Smart Home.
The aim of this diploma thesis is design and implementation of a transformation application from  flow-based development tool PowerDEVS to Node-RED adn 4diac languages. This approach is based on the model continuity principle. The compiler is written as a terminal application using Python\,3 programming language. This application is tested on a model of the control system in the Smart Home area.
Description
Citation
SADÍLEK, T. Transformace modelů řídicích systémů mezi PowerDEVS, Node-RED a 4diac [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetická bezpečnost
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Mgr. Kamil Malinka, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Oponent hodnotil práci stupněm 4F, protože nebylo splněno zadání. Komise shledala nedostatky práce natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: V kapitole 4.3 uvádíte, že pouze některé části modelu z PowerDEVS budou transformovány do cílových prostředí. Proč pouze některé části a ne celý model? Pro simulaci pohybu osob používáte Petriho sítě v poněkud nestandardní podobě, která je patrně součástí PowerDEVS. Proč jste nepoužil standardní prostředky nástroje, které by bylo možné transformovat do cílových prostředí, místo zajištění komunikace mezi nástroji během simulace? V odevzdaném archivu je 15 různých testových souborů (modelů) bez bližšího komentáře. Byly použity pro testování? Pokud ano, s jakým výsledkem? Provedl jste dodatečné testování? Proč jste nekonzultoval práci s vedoucím?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO