Programová abstrakce knihovny Geovisto

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce vznikla jako rozšíření knihovny Geovisto, které si klade za cíl usnadnit možnosti vizualizace geografických dat v moderních webových aplikacích. Předmětem této práce je provedení analýzy použitelnosti nástroje ve spojitosti s webovými frameworky pro tvorbu uživatelských rozhraní a návrh rozšíření podporujícího snadnou integraci nástroje do projektu klienta. Výstupem řešení je vytvoření vrstvy programové abstrakce nad jádrem knihovny a jejími moduly, jež by umožnila vývojářům konfigurovat vrstvy tematické mapy užitím deklarativního přístupu. Realizované rozšíření je tvořeno sadou předdefinovaných komponent v paradigmatu aplikačního rámce React. Prostřednictvím komponent je možné zobrazení mapy inicializovat a dynamicky měnit vykreslený obsah. Řešení je exportováno jako samostatná knihovna a bylo vytvořeno užitím především technologií React a TypeScript.
The purpose of this thesis is to create an extension of the Geovisto library, which aims to make the visualization and presentation of geographic data in modern web applications easier. This work analyzes possible integrations with popular web UI frameworks and design extensions that help integrate the tool within client projects. The goal is to develop an abstraction for the core and other modules of the Geovisto library, which enables declarative configuration of visualized map layers by users of the abstraction code. The implemented extension consists of a set of predefined configurable React components. Using the components makes it possible to initialize the map view and dynamically change the rendered content. The solution is exported as a separate library and was created using mainly the technologies React and TypeScript.
Description
Citation
CHLÁDEK, M. Programová abstrakce knihovny Geovisto [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy a databáze
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Hynek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Stručně okomentujte, náročnost implementace podobné knihovny pro jiný z aplikačních rámců představených v práci. Lze očekávat nějaké zásadní rozdíly v architektuře knihovny v porovnání s referenční implementací pro React?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO