Měření a hodnocení výkonnosti podniku - mezipodnikové srovnání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářské práce se zaměřuje na měření a hodnocení finanční výkonnosti společností Avast software s.r.o. s konkurenční společností ESET software spol. s.r.o. v letech 2018-2020 a návrhům na její zlepšení. Práce se skládá ze čtyř částí, Teoretická část se skládá z definic pojmů a popisuje nám jednotlivé finanční ukazatele finanční analýzy. V praktické části se pomocí vzorců vypočítávají jednotlivé ukazatele. Závěr práce je věnovaný návrhů na zlepšení situace v analyzované společnosti Avast software s.r.o.
This bachelor thesis focuses on measuring and evaluating financial preformance of Avast software s.r.o. with o competitor ESET software spol. s.r.o. in 2018-2020. The thesis consist of four parts. The theoretical part consists of definitions of terms and describes the individal financial indicators of financial analysis. In the practial part, individual indicators are calculated using formulas. The conclusion of the thesis is devoted to suggestions for improving the situation in the analyzed company Avast software s.r.o.
Description
Citation
ŠTOLPA, M. Měření a hodnocení výkonnosti podniku - mezipodnikové srovnání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen)
Date of acceptance
2022-06-22
Defence
Otázky vedoucího: zodpovězeno Otázky oponenta: zodpovězeno Otázky komise: Ing. Jan Pěta, Ph.D.: Analyzoval jste trh nemovitostí? Podaří se Vám navrhovaný prodej budov za navrhovanou částku realizovat? Znáte aktuální stav na trhu nemovitostí? V jakých cenách se eviduje majetek v účetnictví? K čemu společnost potřebuje 7,5 miliardy v peněžních prostředcích? Jaký je důvod Vašeho prvního návrhu? Proč transformujete krátkodobé závazky na dlouhodobé? Společnost může zaniknout na základě výsledku Altmanova Z-Score? - částečně zodpovězeno Připomínka: V zadání práce jsou návrhy pro zlepšení AVAST a ESET. Kapitola vlastní návrhy řešení obsahuje pouze AVAST.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO