Srovnání pulsních oximetrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou pulsních oximetrů. V práci jsou popsány metody měření kyslíku v krvi a základní součásti pulsního oximetru. Následuje seznámení s absorbancí světla založené na Beerově zákoně a její využití v pulsní oximertii. Dále jsou v práci popsány různé používané typy sond a jejich vlastnosti a také algoritmy pro zpracování signálu. Součástí práce je vlastní měření a vyhodnocení na testeru pulsních oximetrů SECULIFE i na dobrovolnících.
This work deals with the pulse oximetres. The thesis describes the methods of measuring oxygen in blood and basic parts of pulse oximeter. It follows introduction to light absorbancy based on Beer’s law and its usage in pulse oximetry. The thesis also describes different probes and its properties and also algorithms for signal processing. Measuring and evauating on tester SECULIFE and volunteers is part of this thesis.
Description
Citation
KARAFIÁTOVÁ, P. Srovnání pulsních oximetrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své bakalářské práce. Komise byla seznámena s posudkem vedoucího práce a oponenta. Otázky oponenta byly zodpovězeny. Do diskuze se zapojili doc. Wilhelm, doc. Kolář. Doc. Kolář položil otázku z oblasti volby měřícího protokolu. Doc. Drastich položil otázku z oblasti měření stability oximetrů. Studentka odpověděla na položené otázky s výhradami. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO