Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce „Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení“ je na základě ekonomické analýzy provést zhodnocení výkonnosti vybraného podniku Montáže inženýrských sítí spol. s r.o. a identifikovat slabiny podniku a následně navrhnout řešení pro jejich odstranění. První část práce je věnována teoreticko-metodickým východiskům ekonomické analýzy. Ve druhé části práce jsou poté vybrané metody aplikovány na konkrétní podnik. V práci jsou použity ke zhodnocení ekonomické výkonnosti podniky metody finanční analýzy, PESTE analýza, Porterova analýza konkurenčních sil a SWOT analýza. Z výsledků provedených výpočtů je v syntetické části práce zhodnoceno hospodaření a navrhnuta opatření pro zlepšení finanční situace podniku.
The goal of the submitted thesis "Evaluation of the financial situation and proposals for its improvement" is based on economic analysis, assessment of the performance of the selected enterprises Montáže inženýrských sítí spol. s r.o. and identify the weaknesses of the company and then propose solutions to eliminate them. The first part is defined to theoretical and methodological bases of economic analysis. In the second part are then selected methods applied to a specific company. In this work are used to evaluate the economic performance of enterprises methods of financial analysis, PEST analysis, Porter’s five forces analysis and SWOT analysis. The results of the calculations is the synthetic part of the work assessed and management measures designed to improve the financial situation of the company.
Description
Citation
DOLEŽELOVÁ, E. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) Ing. Petr Bačík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-06
Defence
Otázka č.1: Ing. Heralecký: Zmiňovala jste, že by se měli zvýšit tržby a zisk, o kolik by se takové hodnoty mohly navýšit? Otázka č.2: prof. Dostál: Jaké metody navrhujete, aby se zlepšila platební bilance zákazníků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO