Multisenzorový modul pro Raspberry Pi Zero

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá problematikou distribuovaných riadiacich systémov v domácej automatizácii. Zameriava sa na otvorené systémy a možnosti ich rozšírenia o nové zariadenia s dostatočne univerzálnym využitím. Riešenie spočíva v návrhu multisenzorových zariadení, ktoré by pokryli viaceré funkcie vyžadované takýmito systémami. V práci bol vytvorený monitor miestnosti v podobe prídavného modulu pre počítač Raspberry Pi Zero a modulárny nástenný vypínač využívajúci platformu ESP32. Prínosom tejto práce sú nové otvorené zariadenia s potenciálom ďalšieho rozšírenia o prídavné moduly.
This work deals with the issue of distributed control systems in home automation. It focuses on open systems and the possibilities of expanding them with new devices with sufficiently universal use. The solution lies in the design of multi-sensor devices that would cover several functions required by such systems. This work includes the creation of a room monitor in the form of an add-on module for the Raspberry Pi Zero computer and a modular wall switch using the ESP32 platform. The benefits of this work are new open devices with the potential for further expansion with additional modules.
Description
Citation
KAŽIMÍR, M. Multisenzorový modul pro Raspberry Pi Zero [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-08-25
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Můžete udělat analýzu toho, v jakých místnostech ve vašem domě mají být jaké senzory a jakým způsobem budou napájené? V práci popisujete převod napětí z 24 V na 5 V, kde se ale vezme těch 24 V? Proč jste zvolil pro spojení zařízení WiFi místo kabelového propojení? Jak bude vaše práce řešit problém vlhkosti v domě? Jak budete zpracovávat nasbíraná data?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO