Uplatnění diagnostických metod na zařízeních paroplynového bloku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá spolehlivostí technických zařízení obecně a je tedy vysvětlena vanová křivka, poruchy a závady zařízení a je stručně nastíněna spolehlivost soustav. Dále se tato práce věnuje technické diagnostice, která je velmi stručně popsána teoreticky a následně je pomocí odvětví vibrodiagnostiky provedeno měření na vybraných čerpadlech a ventilátorech v teplárně Červený mlýn v Brně. Vyhodnocení jejich stavu je provedeno podle příslušných norem. Diagnostikovány jsou také odvaděče kondenzátu pomocí ultrazvukové diagnostiky. V poslední části práce je řešena spolehlivost vybraných konkrétních čerpadel z výše uvedené provozovny. Jsou zobrazeny křivky spolehlivosti vybraných čerpadel a zpracována data z jejich dlouhodobého měření vibrací.
This master´s thesis deals with problem of reliability of technical device in general a so there is explained bathtub curve, defects and malfunctions of devices and then there is a brief outline of reliability system. This thesis further briefly describes technical diagnostic and then there is performed the vibrodiagnostic measurements of selected pumps and ventilators in in heating plant Červený mlýn in Brno. Evaluation of their condition is done according to relevant standards. Further there was done a diagnostic of the steam traps through the ultrasound diagnostic. The last part of my thesis deals with the reliability of selected specific pumps in foregoing rating plant. There are showed reliability curves of selected pumps and elaboration of data from their long-term vibrations measurement.
Description
Citation
HÜBKOVÁ, I. Uplatnění diagnostických metod na zařízeních paroplynového bloku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Studentka obhajovala svoji diplomovou práci na téma: Uplatnění diagnostických metod na zařízeních paroplynového bloku. Odpověděla na otázky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO