Měnič pro malý 3f asynchronní motor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je pokračovat v prototypní realizaci a finálním návrhu třífázového frekvenčního měniče zkušebně navrženého v rámci bakalářské práce. Měnič je koncipován pro malý asynchronní motor do výkonu 100 W a je určen pro napájení motoru ventilátoru. Návrh byl optimalizován z hlediska nízké ceny a technické proveditelnosti. Silová část měniče je řešena pomocí obvodu FSB50450, který je napájen z kompaktního zdroje MYRRA47155. Řízení měniče zajišťuje obvod MC3PHAC. Zařízení je možné použít v méně náročných aplikacích, kde tomu doposud bránila vysoká cena běžných frekvenčních měničů.
The aim of this diploma thesis is to continue in prototype realization and a final proposition of three-phase frequency transformer pilot projected in scope of my bachelor work. This transformer is outlined for a small unsynchronized engine to 100 watt output and is designed to supply the fan motor. This suggestion was optimalized from the standpoint of bargain low price and technical feasibility. Powerful part of transformer is solved with help of circuit FSB50450 which is fed from compact source MYRRA 47155. Steering system is guaranteed with circuit MC3PHAC. This device is possible to use in less demanding applications where it was resisted by high expensive price of common frequency transformers.
Description
Citation
PAVLÍK, O. Měnič pro malý 3f asynchronní motor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Wolf (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student obhajoval svou diplomovou práci na téma: Měnič pro malý 3f asynchronní motor. Student navrhl měnič pro as. motor. Měnič obsahuje také dvoucestný usměrňovač, aby bylo možné pohon napájet přímo z rozvodné sítě. Autor popisuje podrobně návrh celého zařízení spolu s detailním popisem použitých jednoúčelových obvodů. Student otázky oponenta odpověděl. Na doplňující otázky komise student odpovídal trochu nejistě, ale správně. Problémy vzniklé při realizaci měniče student obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO