Doprava kapalin obsahující abrazivní částice.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je provést rešerši dopravního zařízení, která jsou v průmyslu používaná pro dopravu kapaliny s obsahem abrazivních částic. Celá práce je rozdělena do několika kapitol. První část práce se zabývá pohybem kapaliny v čerpacím zařízení. Druhá část popisuje jednotlivé části čerpadel, zdůrazňují odlišnosti a výhody. V práci jsou uvedena také potrubí, která jsou používaná k výše zmíněné dopravě.
The aim of this bachelor thesis is focused on description of the transport equipment parts used in some industries for delivering of the mixture containing abrasive particles. The thesis is divided into some captures. Each of them deals with the transport issues. The first part of the thesis is focused on the flow of liquid in transport equipment. Second part describes particular parts of pumps and compares various kinds of them, highlighting their advantages. One of the significant topics of the thesis is the characterisation of pipeline using for the above mentioned transport.
Description
Citation
HRABINA, M. Doprava kapalin obsahující abrazivní částice. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jan Melichar, CSc. (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Štigler, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Rudolf, Ph.D. (člen) Ing. Roman Klas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Stundent seznámil komisy s obsahem své bakalářské práce na téma Doprava kapalin obsahující abrazivní částice formou 10 min. prezentace. Následovaly posudky vedoucího a oponenta práce. Součástí oponentského posudky byly doplňující otázky, které student odpověděl k všeobecné spokojenosti oponenta i ostatních členů komise. V rámci diskuse byly položeny následující otázky: Tvar meridiánu a vliv na změnu proudění? Problematika různé velikosti částic, způsob modifikace při výpočtech? Křivka zrnitosti a její význam? Další faktory ovlivňující širší tvary meridiánu? Ostatní konstrukční materiály pro zvýšení odolnosti proti abrazi? Parametry čerpadla pro vodu a způsob přepočtu pro dopravu hydrosměsí? Na čem závisí pokles parametrů? Komise ukončila část obhajoby, konstatovala spokojenost s odpověďmi a přešlo se k všeobecné rozpravě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO