Obrábění titanových slitin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce popisuje titan a slitiny titanu z hlediska vlastností, výroby a použití. Informuje o problematice spojené s obráběním titanu, základními obráběcími metodami. V praktické části práce byla soustružena titanová slitina Ti6A14V s cílem měřit řezné síly a měrnou řeznou sílu.
This thesis describe titanium and titanium alloys from the perspective of charakter, production and use. Thesis gives information about difficulty connected with machining titanium by basic machining methods. Titanium alloy Ti6A14V was turned in practical part. Intention was to measure cutting force and specific cutting force.
Description
Citation
KINC, J. Obrábění titanových slitin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jaký je význam termínu hloubka řezu? Považujete zvolenou geometrii za vhodnou? Jaký byl úhel hřbetu na zvolené VBD? Jakým způsobem byla vypočítána hodnota měrné řezné síly? Z jakého důvodu došlo k intenzivnímu nárůstu silového zatížení? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO