Elektroinstalace v rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Náplní této bakalářské práce je shromáždění požadavků pro elektroinstalaci v rodinném domě a následně vytvoření reálného projektu pro rodinný dům. Teoretická část práce je rozdělena do čtyř částí. V první části jsou vypsány nejdůležitější normy pro elektroinstalaci. Druhá část se zabývá jednotlivými částmi elektroinstalace, od připojení elektrické energie, až po světelné a zásuvkové obvody. Třetí část je založena na ochraně před elektrickým proudem a nadproudovou ochranou. Čtvrtá část je zaměřena na jednotlivé požadavky v daných místnostech. Praktická část bakalářské práce je tvořena výkresovou dokumentací, technickou zprávou, cenovou kalkulací a kontrolou požadavků jednotlivých norem. Výkresová dokumentace obsahuje situační rozmístění jednotlivých přístrojů a spotřebičů, zapojení a osazení jednotlivých rozvaděčů.
The aim of this work is to gather requirements for wiring in a family house and then a real project for a family home. The theoretical part is divided into four parts. The first section lists the most important wiring standards. The second part deals with the different parts of the wiring by connecting electricity to the lighting and socket circuits. The third part concentrates on the protection against electric shock and on the overload protection. The fourth part focuses on the individual requirements of each room. The practical part consists of drawings, technical reports, A price quotation and control requirements regarding the corresponding technical norms. The designs include site plan of the appliances, wiring and installation of the switchboards.
Description
Citation
TOMÁNEK, D. Elektroinstalace v rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (místopředseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Jan Krejčí (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svou prací „Elektroinstalace v rodinném domě“. Při prezentaci byl student poněkud nervózní. Nervozita však neovlivnila kvalitu práce. Na základě odpovědí na doplňující otázky komise student prokázal, že problematice rozumí.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO