Současné možnosti regenerace veřejných prostorů v panelových sídlištích

Abstract
Práce se zabývá novým přístupem k problematice řešení využití veřejných prostorů nacházejících se v současné zástavbě panelových sídlišť. Na základě zkušeností z dlouhodobého zpracovávání konkrétních návrhů regenerací veřejných prostorů jsou zde uvedeny principy a zásady pro regeneraci veřejných prostorů na sídlištích, vč. nového strukturálního členění funkčních ploch. Tyto principy a zásady budou sloužit jako metodická pomůcka pro veřejnou správu, samosprávu a pro projektanty zabývajícími se regeneracemi veřejných prostorů.
is thesis deals with the new approach to solving the usage of the urban places located at the current build-up area of the block of flats. On experiences from long-term processing of concrete designs there are introduced principles and fundamentals for the regeneration of public places at block of flats, including new structure of functional areas. These principles and fundamentals will serve as the methodical aid for the public service, self-government and for the designers conversant with regeneration of public places.
Description
Citation
VRANÍKOVÁ, R. Současné možnosti regenerace veřejných prostorů v panelových sídlištích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Urbanismus
Comittee
Date of acceptance
2013-03-06
Defence
Práce neobsahuje obecnosti, je velmi konkrétní a zabývá se současným stavem panelových sídlišť. Práce se zabývá problematikou malých a středních měst. Komise doporučuje využití disertační práce jako praktické příručky pro samosprávy měst. Praktická stránka disertační práce je velice dobrá, vědecký přínost práce je však nižší.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO