Implementace standardu pro bibliografické citace BibTeX pomocí technologie XML

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá implementací standardu bibliograckých citací BibTEX s pomocí technologie XML. Součástí této práce je teoretický úvod do problematiky XML technologií. Další částí je seznámení se sázecím programem LATEX a jeho programem BibTEX a obecně s jeho funkcí. Dále je znázorněn samotný princip implementace a podstatné části zdrojového kódu XSL transformací, a to nejen pro výstupní *.bib soubory, ale i pro soubory (*.tex, *.html). Ověření funkčnosti implementace je demonstrováno využitím BibTEXové databéze použité literatury, vygenerované pomocí XML technologie v této práci.
This master´s thesis considers implementation of a standard of bibliographic quotation BibTeX using the XML technology. This project starts with theoretical introduction into XML technology problematics. Next part contains introduction into LATEX and its subprogram BibTEX and into its function. Later, the principle of implementation and important parts of XSL transformation (from output les *.bib. *.tex, *.html) source code will be described. Verication of functionality of the implementation is demonstrated using BibTEX database of used literature generated by XML technology.
Description
Citation
MAZAČ, L. Implementace standardu pro bibliografické citace BibTeX pomocí technologie XML [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (místopředseda) Ing. Zdeňka Chmelíková, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Průša, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Jaký způsobem by bylo možné zpřístupnit výsledky práce širší skupině uživatelů? A jaké výhody lze nabídnout oproti jiným řešením? Co je a k čemu slouží XSLT procesor? Kde se vezme původní XML soubor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO