Pracoviště pro měření solárních panelů v řízeném prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalárská práce predstavuje základy fotovoltaických clánku a panelu. V práci jsou predstaveny jednotlivé diagnostické metody, které jsou používány pro detekci defektu fotovoltaických clánku a panelu. Cílem práce je navrhnout mericí pracovište, které bude schopno detekovat jednotlivé vady a urcovat jejich vliv na celkový výkon. Na konci práce je vybráno 5 panelu, které byly podrobeny merení elektroluminiscencní metodou a dále metodou FLASH, která byla provedena na pracovišti CVUT Praha.
BachelorQs thesis introduces basics of photovoltaic cells and modules. Diagnostic methods, which are used for detection of defects of photovoltaic cells and modules, are introduced. The aim of thesis is to propose measuring system, which will be able to detect particular defects and resolve their effect on total power. In the end of thesis there are 5 modules choosed, which have undergone measurement by electro-luminiscence method and FLASH method, which was realized at CTU Prague.
Description
Citation
PALLA, M. Pracoviště pro měření solárních panelů v řízeném prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jakým způbobem byla měřena VA charakteristika? Vysvětlete metodu detekce elektroluminiscence mikroplazmatu. Byly stanoveny podmínky výběrového řízení pro následný nákup zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO