Analýza vlivu podlaží a orientace vůči světovým stranám na cenu vybraných bytových jednotek ve Velkém Meziříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu vlivu podlaží a orientace vůči světovým stranám na cenu vybraných bytových jednotek ve Velkém Meziříčí. V teoretické části práce definuje základní pojmy spojené s oceňováním a popisuje metody oceňování. V praktické části práce je provedeno ocenění vybraných bytových jednotek dle platného oceňovacího předpisu a metodou přímého porovnání. Také je zde popsána lokalita a trh s nemovitostmi. Vzájemným porovnáním zjištěných cen a jejich analýzou, se prokáže, do jaké míry ve skutečnosti zkoumané parametry ovlivňují reálnou cenu.
Master‘s thesis is focused on the analysis of the impact the floors and orientation towards the cardinal points on the price of selected housing units in Velké Meziříčí. The theoretical part defines the basic terms associated with the valuation and describes the valuation methods. In the practical part there is performed the valuation of the selected housing units according to the valid price provision and direct comparison method. There is also described a location and a real estate market. By mutual comparing the observed prices and their analysis proves to extent to which in fact examined parameters affect the real price.
Description
Citation
PLACHETSKÝ, J. Analýza vlivu podlaží a orientace vůči světovým stranám na cenu vybraných bytových jednotek ve Velkém Meziříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2013-06-20
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO