Aplikace LED pro signalizační a osvětlovací účely v dopravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem Diplomové práce je porovnání dosavadních zdrojů světla s LED diodami, jejich vlastnostmi. Práce se zabývá využitím LED diod v automobilové dopravě, v železničních aplikacích a všeobecnými informacemi o principech osvětlení. Součástí práce je studie realizovatelnosti hlavního světlometu pro drážní lokomotivu. Důraz je kladen na to, aby práce byla co nejvíce názorná.
Chief topic of a Master’s Thesis is comparing of conventional sources of light with LED diodes, their characteristics. This work deals with utilizing LED diodes in automotive lighting, in railway applications and universal information about principle of lighting. Else this work describes feasibility study of headlight of railway locomotive. Emphasis is laying for clearness of this work.
Description
Citation
MIKULA, V. Aplikace LED pro signalizační a osvětlovací účely v dopravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Gregor, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Prezentace studenta vystihovala důležité části z jeho práce, byly představeny cíle práce a jejich řešení. Dle svých schopností a znalostí zodpověděl připomínky vedoucího i oponenta práce, ve svých odpovědích působil do jisté míry nejistým dojmem. Většinu připomínek oponenta práce dokázal osvětlit.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO