Akustická analýza mechanických hodinek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zamerena na problematiku analýzy vlastností mechanických hodin na základe akustického záznamu chodu. Jsou zde teoreticky rozebrány vady a poruchy mechanických hodin a jejich kompenzace. Zvláštní pozornost je venována poruchám, které je možné vycíst z akustického záznamu chodu hodin. Dále je zde rešena nejvhodnejší metoda záznamu s ohledem na minimalizaci okolního akustického rušení. Hlavní soucástí je experimentální merení vstupních dat, na jejichž základe je vytvoren program pro urcení presnosti chodu a prípadných poruch mechanických hodin.
This thesis is focused on the analysis of the characteristics of mechanical watches on the basis of their sound. There are theoretically analysed usual mechanical defects and disorders of watches and compensation of those defects. Particular attention is given to disorders, that can be extracted from the recorded acoustic sound of watches. There are also solved most appropriate methods of recording with a respect to the minimisation of ambient acoustic interference. The main part of this work is experimental measurement on watches and evaluation of achieved acoustic data. For this purpose, an autonomously running software were developed.
Description
Citation
DOHNAL, M. Akustická analýza mechanických hodinek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO