Dálkově řízené pracoviště elektrochemických senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkádaná diplomová práce se zabývá řešením automatizovaného pracoviště pro měření s elektrochemickými senzory. Hlavním cílem práce je návrh a realizace zařízení pro voltametrická měření, které je primárně určeno pro měření s tlustovrstvými elektrochemickými senzory, které komunikuje s počítačem a které je možné ovládat v rámci sítí WAN, případně LAN. Práce popisuje postupy při návrhu, realizaci a optimalizaci zařízení. Dále popisuje vytvořené programové vybavení zařízení, ovladače pro obsužný počítač a realizovaný internetový uživatelský systém.
This master’s thesis deals with the design of automated workplase for measurement with electrochemical sensors. Design and realization of a device, which communicates with computer and which can be controlled via WAN or LAN nets, are the main aims of this work. This thesis describes the process of designing, realization and optimalization of designed preparation adjustment. It also describes created software of a device, driver for service PC and programme of a web client.
Description
Citation
CIESLAR, J. Dálkově řízené pracoviště elektrochemických senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Hudec, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce, odpověděl na otázky oponenta a proběhla krátká diskuze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO