Využití slitin hliníku v cyklistickém průmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakaláská práce pojednává o slitinách hliníku v cyklistickém prmyslu. Obsahuje informace o vlastnostech hliníku a jeho slitinách a rozdlení slitin hliníku dle uritých kritérií. Dále je v práci podrobnji pojednáno o nejpoužívanjších slitinách v cyklistickém prmyslu – Al-Cu-Mg, Al-Mg-Si, Al-Mg-Zn a Al-Zn-Mg-Cu s píklady, pro jaké komponenty jsou slitiny vhodné. Vše je doplnno obrázky v píloze na konci práce.
Bachelor's thesis deals with the aluminum alloys in the cycling industry. It contains information on the properties of aluminum and its alloys and the distribution of aluminum alloys according to certain criteria. It is discussed in more detail in the work of most alloys in the cycling industry - Al-Cu-Mg, Al-Mg-Si, Al-Mg-Zn and Al-Zn-Mg-Cu with examples, for which components are suitable alloys. Everything is accompanied by images in the enclosure at the end of work.
Description
Citation
HUDEC, J. Využití slitin hliníku v cyklistickém průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. ( ) (předseda) prof. Ing. Karel Stránský, DrSc. ( ) (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. ( ) (člen) prof. Ing. Martin Trunec, Dr. ( ) (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. ( ) (člen) doc. RNDr. Karel Obrtlík, CSc. ( ) (člen) prof. RNDr. Jan Kohout, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO