Studie využití pomaloběžných větrných turbín pro malé a střední aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá využitím pomaloběžných větrných turbín pro malé a střední aplikace, přesněji pak o Savonionův typ rotoru. V první části jsem se věnoval teoretickému využití větru a k analýze druhů větrných elektráren. V další části jsem zabýval popisem výhod a nevýhod Savonionova větrného rotoru a jeho praktickým využitím. Práci jsem zakončil konstrukčním návrhem větrného rotoru tohoto typu pro daný výkon při určité rychlosti větru.
Bachelor’s thesis deals with usage of slow-running wind turbines for small and medium applications, especially with Savonius rotor. In first part I described theoretical usage of wind and analysis of wind power plants. Next part describes advantages and disadvantages of Savonius wind rotor and its practical usage. Thesis is ended with engineering design of wind rotor of this type for according performance at specific wind speed.
Description
Citation
FORRÓ, B. Studie využití pomaloběžných větrných turbín pro malé a střední aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentoval svoji bakalářskou práci a v diskuzi odpověděl na většinu položených otázek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO