Racionalizace technologie výroby tělesa 14.037.270

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá racionalizací stávající technologie obrábění tělesa 14.037.270 na pětiosém CNC stroji HERMLE C20U s řídícím programem Heidenhain. Práce je zaměřena na racionalizaci výroby především otvorů dané součásti. V úvodu je uvedena technologie, která byla vytvořena firmou Elakov. Na základě rozboru stávající technologie výroby tělesa, byly zvoleny nové nástroje a navržena nová technologie výroby. Při zkompletování všech výsledků byla navržena efektivní a ekonomická varianta výroby.
This thesis deals with the rationalization of the existing body of machining 14,037,270 for five-axis CNC machine HERMLE C20U with Heidenhain control program. The work is focused mainly on streamlining the production of holes in the part. In the introduction technology is developed, which was created by Elakov. Based on analysis of existing housing production technology, new tools have been selected and designed a new technology. By consolidating all of the results efficient and economical production alternative was designed.
Description
Citation
LAČŇÁK, M. Racionalizace technologie výroby tělesa 14.037.270 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Josef Sedlák, CSc. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Jaký je poměr úspor z úpravy stroje a ze zavedení nářadí po promítnutí úspory mzdových a ostatních nákladů na obsluhu do celkového výpočtu? Způsoby upínání polotovaru se složitými tvarovými plochami. Souřadný systém a orientace souřadného systému na CNC obráběcích centrech Student otázky zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO