Analytické pracoviště pro plynové ventily

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá měřením parametrů různých typů plynových regulačních armatur. Sestavením měřicího pracoviště a vývojem ovládacího programu pro komplexní systém složený z měřicích karet SIEMENS a softwareových prostředků LabVIEW. Program ukládá hodnoty vstupního a výstupního tlaku, průtok, čas nebo modulační proud do textového souboru. Časování a počet vzorků lze měnit.Výstupní tlak v závislosti na čase nebo modulačním proudu je vynášen do grafu na monitoru.
This work deals with the measurement of parameters of different types of gas control valves, of a assembling measuring workplace and development of a program for a complex control system consisting of the Siemens acquisition boards and software resources LabVIEW. The program stores the values of inlet and outlet pressure, flow, time or modulation current into a text file. The timing and number of samples can be changed. Outlet pressure versus time or modulation current is displayed on the monitor chart.
Description
Citation
SKOČÍK, P. Analytické pracoviště pro plynové ventily [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO