Mikrokontrolérem řízené spínací hodiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce s názvem „Mikrokontrolerem řízené spínací hodiny“ je zaměřena na návrh a praktické využití zařízení, které bude schopno v závislosti na vnějších podnětech vykonávat jednoduché úkony. V této práci jsou popsány funkce a možnosti mikrokontroleru ATMega162, jeho ovládání a programová obsluha. Dále je zde popsáno několik dalších použitých součástí jako např. obvod reálného času, LCD displej, maticová klávesnice, teplotní a další senzory. První část je zaměřena na teoretické seznámení s mikrokontrolerem a použitými součástmi. V další části je návrh DPS – vhodné rozmístění součástek, umístění konektorů, řešení problémů při návrhu DPS. Pro testovaní funkce navrženého a vyrobeného zařízení je vytvořena jednoduchá testovací DPS. Praktickou část zakončuje vlastní programování mikrokontroleru programovacím jazykem C.
Bachelor thesis entitled "Microcontroller-controlledtimer" is focused on design and practical application created a device that will be capaje of depending on external dating of simple tasks. This paperdescribes the features and capabilities of the microcontroller ATmega162, the Operations and program services. There is also described several other components used such as RTC, LCD display, matrix keyboard, temperature and othersensors. The first part is devoted to the oretical introduction to microcontroller and used parts. In another part ofthe PCB design - suitable layout of components, connectors, location, solving problems in PCB design. Fortesting functions designed and manufactured equipment is made simple test PCB. The practical part ended custom programming microcontroller programming language C.
Description
Citation
HERALECKÝ, L. Mikrokontrolérem řízené spínací hodiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na následující dotazy oponenta a členů komise: 1. jak spínáte výkonové zátěže (využíváte relé)? 2. jak realizujete spínací jednotku v praxi? 3. charakterizujte kritické parametry systému z hlediska stability
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO