Automatické měření odstupu motorových vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem vyhodnocovací části zařízení, které slouží pro bezdotykové měření vzdálenosti mezi vozidly. Nejprve jsou rozebrány různé principy měření a po výběru nejvhodnějšího řešení je navrženo detailní blokové schéma modulační, demodulační a vyhodnocovací části celého systému a jeho matematický popis. Další část je věnována popisu činnosti řídícího mikroprocesoru, jímž je vyhodnocovací část ovládána a návrhu ovládacího programu. Je zde také rozebrána maximální dosažitelná přesnost měření a chyby, které ji ovlivňují. Poslední část obsahuje obvodový návrh a simulaci vybraného funkčního bloku, kterým je koincidenční detektor a konstrukční podklady pro demodulační a vyhodnocovací část měřiče.
This work deals with evaluation of equipment used for non-contact measurement of distance between vehicles. First are discussed various principles of measuring and after the selection of the most appropriate solution is proposed a detailed block diagram of modulation, demodulation and evaluation of the whole system and its mathematical description. Another part is devoted to describing the activities of the microprocessor controller, with which is controlled evaluation part and to the control program. It also analyzes the maximal attainable accuracy of measurement and the errors that affect it. The last part includes a circuit design and simulation of selected functional block, which is a coincidence /quadrature/ detector and construction documents for evaluation and demodulation part of the measurement instrument.
Description
Citation
JUŘICA, L. Automatické měření odstupu motorových vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO