Model terminálu VSAT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je rozebrána komunikace pomocí družicových sítí VSAT. Jsou definovány možné topologie sítě, používaná kmitočtová pásma, oběžné dráhy využívaných družic a také přístupové techniky. Další část je zaměřena na terminál VSAT, kde je znázorněno jeho blokové schéma. V systémovém prostředí programu Ansoft Designer je sestaven model vnitřní jednotky IDU. Jsou zde rozebrány jednotlivé části z hlediska vstupních proměnných, u kterých jsou zobrazeny výsledky jejich simulací. Jsou zde vyneseny křivky chybovosti BER před Viterbiho dekódováním a po jeho dekódování v porovnání s teoretickými hodnotami.
This work deals with the description of the communication using the VSAT satellite network. A used network topology, frequency bands, satellite orbits and also an access technology are defined. The next part is focused on the VSAT terminal, where the block diagram is shown. A model of the indoor unit IDU is designed in the system background of Ansoft Designer. Individual parts of the system model are analyzed in terms of input variables. The results of the simulation are shown. The curves of BER before Viterbi decoding and after Viterbi decoding are shown too.
Description
Citation
KUDLIČKA, M. Model terminálu VSAT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (člen) doc. Ing. Lucie Hudcová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO