Návrh a realizace mikrovlnné směrové odbočnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou mikrovlnných směrových odbočnic. V práci jsou prezentovány některé mikrovlnné směrové odbočnice a je proveden rozbor jednotlivých odbočnic. V práci jsou také rozebrány postupy návrhů jednotlivých odbočnic a šířky pásma, kterého dosahují. Je proveden návrh dvou vybraných směrových odbočnic a určení jejich rozměrů. Jsou také provedeny pomocí vybraného programu simulace obou zvolených odbočnic. Dále jsou tyto odbočnice realizovány, na obvodovém analyzátoru je ověřena jejich činnost a jsou ověřeny skutečné parametry odbočnic.
The diploma thesis deals with microwave directional coupler. The paper presents some of the microwave directional coupler and an analysis of bifurcations. The paper also discussed the various techniques of bifurcations and the bandwidth to which they are making. Proposal is implemented in two selected directional couplers and determining their size. They also performed using the selected simulation program selected two bifurcations. Furthermore, these couplers are made on the perimeter of the analyzer is verified by their actions and are verified by the actual parameters of the coupler.
Description
Citation
NEJEDLÝ, M. Návrh a realizace mikrovlnné směrové odbočnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO