Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Urbanistickoarchitektonickým záměrem je vytvořit chybějící nároží a dát místu významné postavení, tak jak tomu vždy u nárožních domů bylo. Stejně plynule jako teče řeka, na sebe plynule navazuje zástavba domů na nábřeží, a proto je dům Studentského centra stejně vysoký jako hotel Austerlitz. Budova centra není kontrastní, spíše se snaží respektovat a doplnit okolní zástavbu. Odráží své vnitřní poslání kvalitního a úsporného studentského bydlení. Šedá barva materiálu fasády reaguje na antracitově šedé oplechování hotelu a žlutá na mladé tvořivé pozitivní obyvatele domu.
The target was to make a missing corner with a import. Buildings on the bunding have a same high. So I decided to keep it. My building is so high as a hotel Austerlitz. The building of students center isn´t in contrast with other buildings. It respect and complement current estate. It is building of quality students cheep living. Grey color of facade is similar as grey sheeting on the hotel. Yellow is a color of young, modern, creative residents of this Students center
Description
Citation
POKORNÁ NEVESELÁ, E. Studenti sobě - Studentské centrum Poříčí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Viktor Rudiš (předseda) prof. Ing. arch. Vladimír Šlapeta, DrSc. (člen) Ing. arch. Pavel Jura (člen) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) Ing. arch. Zdeňka Vydrová (člen)
Date of acceptance
2011-05-24
Defence
Studentka představila svou práci a reagovala na podněty a otázky oponenta a vedoucího práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO