Moderní metody výroby děr v kovových materiálech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení a popsání moderních metod výroby děr. První část práce se zabývá rozdělením metod, popisem výroby, dosažitelnými technologickými parametry a dokončovacími metodami výroby. Druhá část se věnuje popisu nástrojů pro výrobu děr jednotlivými metodami. Ve třetí části jsou popsány stroje, na nichž se díry dají vyrábět. V poslední části této práce jsou popsány nekonvenční metody výroby děr.
The bachelor thesis is focused on the evaluation and description of modern methods of holes production. The first part deals with the classification of methods, description of production, achievable technological parameters and production finishing methods. The second is dedicated to description of tools for holes production by different methods. Third part evaluates machines for holes production. In the last part of this thesis the unconventional methods of holes production are described.
Description
Citation
KŘÍŽ, D. Moderní metody výroby děr v kovových materiálech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Roman Kubík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Na čem závisí výrobní náklady? Jak se na nákladech projeví zvýšení řezné rychlosti? Podle jakých kritérii budete vybírat technologii pro výrobu děr? Jaký je princip kuličkovací metody? Jaký je rozdíl mezi kuličkováním a válečkováním? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO