Mikroprocesorem řízená testovací jednotka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tento projekt se zabývá vytvořením autonomní mikroprocesorem řízené testovací jednotky pro automatickou kontrolu výstupů testovaného zařízení v závislosti na buzení jeho vstupů. Rozebrány jsou možnosti provedení jednotlivých bloků testovací jednotky v oblasti hardware. Možné varianty jsou objektivně analyzovány v souladu s upřesněným zadáním. To vše s přihlédnutím k vzájemné kompatibilitě jednotlivých bloků, dostupnosti, ceně a požadované funkčnosti. Vybrané nejvhodnější řešení zadání je realizováno s použitím konkrétních obvodových prvků. Výstupem je realizovaná funkční testovací jednotka a zpracovaná výrobní dokumentace. Pro mikroprocesor jednotky byl napsán řídící software. Software implementuje interpreter pro výkon algoritmu testů, provádí jejich vyhodnocení a ukládá záznam o průběhu testu do souboru. Byl také vytvořen obslužný program pro PC, jenž umožňuje nahrání testů do testovací jednotky pomocí rozhraní USB.
This project deals with the design of an autonomous microprocessor controlled testing unit for automatic controlling the output of the tested device, depending on the excitation of its inputs. There are possible realizations of testing unit hardware functional blocks described. Possible options are objectively analyzed in accord with the project specification and with regard to the mutual compatibility of individual blocks, availability, price and desired functionality. The most appropriate selected solution is implemented using the specific circuit elements. The output of the project is realized functional testing unit and elaborated product documentation. There was control software for the microprocessor of the unit written. The software implements an interpreter for the test algorithm execution, carries out the test evaluation and stores a record of the test process to the file. There was also the utility for a PC, which allows uploading tests to the testing unit via USB created.
Description
Citation
MEJZLÍK, V. Mikroprocesorem řízená testovací jednotka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mikulka, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO